{ "title": "Yer Fıstığı Ekimi", "image": "https://www.yerfistigi.gen.tr/images/Yer-Fistigi-Ekimi-85.jpg", "date": "20.01.2024 19:16:51", "author": "Mircan Seçgünler", "article": [ { "article": "Yer Fıstığı Ekimi: Yer fıstığı genellikle çerez olarak tüketilen ve baklagiller gurubundan olan kuru yemiştir. Kabuklu, kabuksuz olarak satılır ve birçok farklı çeşidi bulunur. Sıcağı çok sever, rahat gelişir ve kolay büyür. Ülkemizde yer fıstığı üretimi birçok bölgede yapılmaktadır. En fazla ekimi ve üretimi ise Adana ilimizde yapılmaktadır. Yer fıstığı, çay saatlerini vazgeçilmezi olup, misafirlere ikram edilmektedir. Pasta yapımında, şekerleme yapımında, çikolata yapımında bol miktarda kullanılır. Fıstık ezmesi olarak sofralarımızda, yaptığımız tatlıları süslemede kullanırız. Yer fıstığı yağı, zeytinyağıyla kalite olarak aynıdır. Fıstıktan yağ çıkartıldıktan sonra, kalan küspe çocuk mamalarında kullanılır. İçinde bulundurduğu vitaminlerle sağlığımıza katkısı büyüktür.